Activiteiten

HVAC (verwarming, ventilatie en luchtconditionering)

Medewerkers presteren optimaal bij een aangenaam en stabiel binnenklimaat, ongeacht de periode van het jaar. Aircoplus helpt bedrijven en organisaties om zo’n stabiel binnenklimaat te bereiken en vast te houden, op een kostenefficiënte en duurzame manier. Daarom zetten we ook maximaal in op hernieuwbare energiebronnen (zon, wind, warmtekrachtkoppeling …). Maak kennis met onze milieuvriendelijke HVAC-systemen.

Hernieuwbare energie

Hernieuwbare energie

Zonneboilers; warmtepompen; warmterecuperatiesystemen lucht lucht en lucht water; beoveldinstallaties of geothermie; demand-control ventilatiesystemen of met andere woorden de juiste verse luchthoeveelheid op het juiste moment; regel -en besturingssytemen met energiebesparende programma’s.

Klimaatplafonds

Betonkernactivering

Betonkernactivering is een bijzonder energiezuinig afgiftesysteem dat werkt op gematigde temperaturen – ideaal dus om te combineren met geothermie en/of een warmtepomp. Het principe is simpel: beton heeft een dichte massa en een grote buffercapaciteit. Door de kern van de betonelementen lopen buizen (met warm of koud water, naargelang het seizoen), die zorgen voor een constante temperatuur in het gebouw. Ideaal voor bouwwerken die geen pieken in warmte- of koeltevraag kennen, zoals bedrijven waar in meerdere shifts wordt gewerkt, ziekenhuizen, shoppingcentra … Het systeem vraag nauwelijks onderhoud.

BEOveld

BEO staat voor Boorgat Energie Opslag. Een BEO-veld bestaat uit meerdere boorgaten dicht bij elkaar. De gaten reiken tot ongeveer 150 meter diep, waar er een constante aardtemperatuur is van zo’n 10°. Via verticale buizen wordt water gekoeld of verwarmd, en vervolgens door bv. een fijnmazig net onder het vloeroppervlak gestuurd, of door beton (zie betonkernactivering). In de winter kan een warmtepomp het grondwater naar een hogere temperatuur brengen.

De energie uit de bodem is zo goed als gratis, wat een BEO-veld een heel interessante investering maakt.

Betonkernactivering

Regeltechniek

Klimaatplafonds

Door diezelfde buizen kan ook warm water worden gestuurd, dat een aangename stralingswarmte afgeeft die tot 2 à 3 meter lager voelbaar is. Ideaal als bijverwarming tijdens erg koude winters.

Regeltechniek

Om de hierboven beschreven systemen optimaal te laten (samen)werken, installeert Aircoplus gebruiksvriendelijke meet- en regeltechnieken. Die zorgen automatisch voor een stabiel binnenklimaat op de meest efficiënte en duurzame manier.

Temperatuur, vochtigheid en CO2-concentratie worden meestal per lokaal gemeten en zijn individueel regelbaar. Automatisatie zorgt ervoor dat alle installaties (niet alleen HVAC maar bv. ook verlichting en zonnewering) centraal kunnen worden aangestuurd, rekening houdend met de lokale behoeften. U of uw medewerkers hoeven niets te doen.

BEOveld

Gebouwenautomatisering

Geen info.

Gebouwenautomatisering

Sanitaire installaties

Bij de warmwaterproductie voor sanitaire of industriële toepassingen kiezen we waar mogelijk voor boilers gekoppeld aan warmtepompen of andere duurzame oplossingen.

Aircoplus installeert ook sanitaire verdeelnetten voor de watervoorziening in hotelkamers of woonunits in zorgcentra.

Onderhoud & small jobs

 

Onderhoud technische installaties

Dankzij periodiek onderhoud blijven uw HVAC-installaties optimaal rendement leveren en beperken we het verbruik tot een minimum. Vaak kunnen we daardoor ook defecten en dus downtime voorkomen.

Permanentie 24/24 – 365d

Toch een defect? Geen zorgen, we hebben altijd een technicus stand-by om u en uw organisatie snel uit de nood te helpen. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Voor uw comfort en uw gemoedsrust.

 

Herstellingen

 

Vervanging ketels en upgrade installaties

Is uw stookketel aan vervanging toe? Wordt het tijd voor een upgrade van uw volledige installatie? Wij komen graag langs en stellen een gedetailleerde offerte op – ook voor installaties die oorspronkelijk niet door ons zijn geplaatst.

 

Airconditioning & VRF installaties